Postawy i aspiracje młodych rolników w Europie

DeLaval współpracuje z CEJA, Europejską Radą Młodych Rolników, w sprawie projektu, który pozwoli wyznaczyć przyszłe wyzwania i szanse na budowę zrównoważonego rolnictwa w Europie.

Projekt przewiduje wykonanie badania, którego wyniki zostaną zaprezentowane kluczowym decydentom oraz w mediach podczas inauguracji we wrześniu 2017 w Parlamencie Europejskim w Brukseli. Wydarzenie to będzie pod patronatem Członka Parlamentu Europejskiego i Prezydenta CEJA wraz z Prezesem Zarządu DeLaval Joakimem Rosengrenem.

Ankieta będzie wysłana 27 marca, a CEJA rozdystrybuuje ją za pośrednictwem poczty elektronicznej do wszystkich jej członków w całej Europie. Wszyscy młodzi rolnicy będący członkami organizacji,  a więc nie tylko hodowcy bydła, zostaną zaproszeni do wzięcia udziału.

"To świetna okazja dla DeLaval, aby budować relacje z najsilniejszym stowarzyszeniem w Europie reprezentującym młodych i postępowych rolników", wyjaśnia Gabriella Roxström, odpowiedzialna za sprawy korporacyjne w DeLaval i kierująca projektem DeLaval.

Ten projekt pozwoli nam wzmocnić naszą markę w młodym pokoleniu klientów. Żaden z naszych konkurentów nie ma podobnej inicjatywy. Jest to okazja do budowania relacji i wykazania, że ​​DeLaval rozumie młodych rolników, ale także zapewnia różnorakie rozwiązania.

Co to jest CEJA i dlaczego została wybrana?

CEJA to Rada Europejska Młodych Rolników
Głównym celem CEJA jest promowanie młodszego i innowacyjnego sektora rolnego w 28 państwach członkowskich UE oraz stworzenie dobrych warunków pracy i warunków życia młodych ludzi w rolnictwie (do 35 roku życia).
CEJA została wybrana jako partner w tym projekcie, ponieważ jest to jedyne stowarzyszenie UE reprezentujące interesy 2 milionów młodych rolników w całej Unii Europejskiej. Członkostwo obejmuje 26 państw UE i 33 krajowe organizacje członkowskie. Są dobrze znaną organizacją, bardzo aktywną w Brukseli i mają silne relacje polityczne. Jej główny cel polega na wpływaniu na unijną politykę rolną, aby ułatwić młodym ludziom wejście na rynek. CEJA pełni również rolę platformy do dyskusji, debaty, konsultacji i wymiany młodych rolników.

CEJA działa jako forum komunikacji i dialogu między młodymi rolnikami a europejskimi decydentami. Głównymi obawami młodych rolników są przede wszystkim nabycie praw do ziemi, dostęp do kredytów, jak również wzmocnienie infrastruktury edukacyjnej i szkoleniowej dla młodych ludzi na obszarach wiejskich.

Są w stałym kontakcie z organizacjami młodych rolników, instytucjami rolnymi i stowarzyszeniami w całej Europie. Przez lata budowali silne związki z różnymi międzynarodowymi organizacjami młodzieżowymi. CEJA zawsze twierdziła, że jest niezależna od jakiejkolwiek ideologii politycznej. Aby uzyskać więcej informacji, odwiedź: Http://www.ceja.eu/

Cieszymy się, że DeLaval będzie współpracować z CEJA nad tym ważnym projektem.